Minden, ami benned van egy körforgásnak az eredménye, ez a szamszára (Jelentése: folyamatos mozgás, létforgatag). – Mondd, hogyan gondolod tovább! Tudnál érte valamit tenni, hogy ebből a “mókuskerékből” kiszállj?

Ember! Folyamatosan teremted az élet rossz oldalát és hibát hibára vétesz, vagy jobb esetben javítod. És ha nem figyelsz, csapdába lépsz! – De miért?   

Az ember tévhitben él, és magával hozza az okot. Ez a karma, melynek a „hozadékai” vagyunk. És ez idáig nem sikerült „megbirkózni” vele, mert jelen életünk szoros kapcsolatrendszerekből áll. Ilyen például: a felelőtlenség, a hiányok megoldása, egyenlőtlenség, kirekesztettség vagy betegségtudat. Mindezek egy ideig lehetnek az erősségeink, de családon belül nem lehet megoldani, mert nem látod át az ok-okozatot, hogy a másikban éppen mi zajlik és mi a gyenge pontja. Ennél fogva tevékeny eredményed sincs, mert hárítasz és dől a vár. A kihívás adott esetben a szégyenkezés felé vezet, mivel „darabjaira szed az élet”, és beszűkít maga a félelem.

Ez idővel egy beszűkült tudatállapotnak felel meg, mert egysíkú. Ekkor beszélünk: megrekedtségről vagy zavarodottságról.

Ezért bolyongsz világról-világra és nem találod a helyedet. – Hogy miért? Egyáltalán hogyan tudsz ebből a helyzetből kiszállni?

(A jelen állítás szerinted helytálló? Kérlek, gondold át!)

Üdv az olvasók körében: ~ Oyun