Tudom, régóta keresed a válaszokat, mint kereső. Szeretnéd megérteni a világot és az embereket, nem utolsósorban önmagad. Ennélfogva nem csak test vagy, azon túl valami több, “Istenibb”, valódibb esszencia. Ezt nevezzük tudatnak.

A meditáció célja: A TUDAT MEGISMERÉSE és MEGSZELÍDÍTÉSE, ami nem megy egyik napról a másikra, mert időt igényel és foglalkozni kell vele…

A meditáció célja, hogy a tisztánlátáson keresztül megszüntessük a kötöttségeink és szenvedéseink okait. Ehhez az első kulcsfontosságú pont a befelé fordulás.

Két lényeges képesség az, amely révén a meditáció eléri célját: az egyik az éber jelenlét, a másik a tudatosság bölcsessége.

Nem véletlen, hogy a buddhizmusban két alapvető meditációs módszer létezik, az egyik a szamatha (nyugodt időzés), a másik pedig a vipasszaná (kiterjedt látás). Az okok megszüntetése után a két módszer elválaszthatatlanná válik, és ekkor érjük el a megvilágosodást.

Fontos!

Alkohol, drog vagy más tudatmódosítószer hatása alatt nem végezhető a meditáció!

KERESS BÁTRAN!

Az egyéni és csoportos meditációk ingyenesek!

Vidéki elvonulások esetén a költségek, mint: szállás, utazás, háromszori étkezés, terembérlés pénzbe kerül, de megfizethető áron.

A meditáció módszerei:

Szatipatthána: a tudatosság alapját vagy az éberség gyakorlatát jelenti. Az éberség képességében a tudat valódi természete fejeződik ki, ami nem kötődik konkrét formához vagy struktúrához.​

Szamatha: ez “egyhegyű”, azaz irányított figyelmű meditációt jelent, (elmélyedés vagy lehiggadás) melyek közül a legáltalánosabb a légzésre összpontosító meditáció. Az elmélyedés, melynek hatására a gyakorló képessé válik tudatát a választott tárgyon elnyugtatni. ​

Vipassana: a buddhizmusban belátást jelent a valóság igaz természetébe. A belátó megértés gyakorlása, ami lebontja a valóságra történő ráébredést és megismeri a hétköznapi sémákat. Úgy látja a dolgokat, ahogy azok valójában vannak.

Kérlek, egyeztess időpontot egyéni és csoportos meditációra, előadásokra itt: