Remélhetem, hogy régóta keresed a válaszokat, mint kereső és szeretnéd megérteni a világot és az embereket, nem utolsósorban önmagad. Tudod, nem csak test vagy, hanem azon túl valami több, “istenibb”, valódibb esszencia… Nevezzük tudatnak.

A meditáció célja: a tudat megismerése és megszelídítése. Ez pedig időt igényel…

Közös gyakorlatokra várlak szeretettel, ahol elsajátíthatod a meditáció alapjait… Hatékonyan segít önmagad megismerésében, a mindennapi életben és a problémák feltárásában, illetve megoldásában.

Fontos!

Alkohol, drog vagy más tudatmódosítószer hatása alatt nem végezhető a meditáció! Mindig kényelmes ruhában érkezz a gyakorlatokra!

* Keress bátran! Olvasd a blogom, vagy csatlakozz a közösségi oldalamhoz. *

A meditációk és az előadások felajánlás alapúak!

Vidéki elvonulások, előadások esetén a felajánlás összegéhez, kérem hozzákalkulálni az utazás, szállás, étkezés költségét! További információt a költségtérítéssel  vagy előadással kapcsolatban írásban szívesen adok.

Gyere és gyakorolj velünk!

A meditáció módszerei

A Szatipatthána: a tudatosság alapját vagy az éberség gyakorlatát jelenti. Az éberség képességében a tudat valódi természete fejeződik ki, ami nem kötődik konkrét formához vagy struktúrához.​

A Szamatha: ez “egyhegyű”, azaz irányított figyelmű meditációt jelent, (elmélyedés vagy lehiggadás) melyek közül a legáltalánosabb a légzésre összpontosító meditáció. Az elmélyedés, melynek hatására a gyakorló képessé válik tudatát a választott tárgyon elnyugtatni. ​

A Vipassana: a buddhizmusban belátást jelent a valóság igaz természetébe. A belátó megértés gyakorlása, ami lebontja a valóságra történő ráébredést és megismeri a hétköznapi sémákat. Úgy látja a dolgokat, ahogy azok valójában vannak.

Kérlek, egyeztess időpontot egyéni és csoportos meditációra, előadásokra itt: